Vršac – latice – rekapitulacija

Vršac je nezasluženo ostao samo kao start mojih (na ovom blogu opisanih) vožnji, a da ni reč nije rečena o njemu i okolini. Kako sam na putu da kompletiram sve vožnje uz vojvođanske reke, kanale, bare i td. sada ispravljam tu grešku.

Zašto Vršac?

Ovo je zapravo svojevrsni omaž vožnjama koje su najčešće prethodile dužim turama. O samom gradu ima toliko informacija na internetu tako da nema potrebe da ih ponavljam. Što se tiče vožnje bicikla po gradu, tu na žalost nemam niti jednu lepu reč da spomenem. Mislim pri tom na uređene, obeležene staze i sl. Osim staza u tzv. bulevarima (Žarka Zrenjanina i Miloša Obilića), sve ostalo je veoma žalosno.
Vožnja bicikla po bregu, znači uz malo više adrenalina, je već nešto drugo. Tri linka sa opisima ovakvih vožnji:
http://www.ciklonaut.com/Turoteka/1999/Vrsac/1Vrsac.htm
https://www.zvoncara.com/vrsljanje-vrsackim-bregom/
https://www.zvoncara.com/mtb-prica-o-vrsackom-bregu-i-posejanim-ostenjacima/

Moje vožnje, opisane kao latice su uglavnom ravničarske, osim jedne (https://biking.rs/latice-manastiri-u-malom-sredistu-i-mesicu/).

Zašto latice?

Evo moje definicije: latice na cvetu crtaju se tako da se iz jedne tačke izvlači prava linija, zatim se pravi polukrug i opet pravom linijom se vraća u početnu tačku. Nadam se da je jasno, ipak evo crtež.

Isto tako se ja trudim da vozim, e sad… Nije linija uvek prava, nije polukrug uvek polukrug, ali suština je tu negde. Ako ništa drugo, uvek počinjem i završavam u istoj tački. Skup svih opisanih vožnji kreira sliku (levo) u nastavku. Ako je pogledamo malo izdaleka, složićete se, ona zaista prikazuje jedan cvet, nastradao od suše ili viđen očima apstraktnog umetnika (u sredini). Poigrao sam se još malo sa efektima (u potpisu slika) u odgovarajućem programu i stigao do veličanstvenog cveta ili cvetova (desno) !

Konačno, ovo je spisak:

DatumRelacija (pokrenite link da pročitate tekst)

Razdaljina (km)

 Vršac – Vlajkovac (bonus: Pavliš)

24.53

 Vršac – Ritiševo

22.76

 Vršac  – Potporanj – Straža – Vojvodinci (bonus: kanal DTD plus)

44.07

 Vršac – Malo Središte – Mesić (bonus: put za Kuštilj)

29.93

 Vršac – Mali Žam – Mali vršački rit (bonus: Gudurica)

33.92

 Vršac – Vatin

23.64

 Vršac – Vršački ritovi – Laudonovac (bonus: ribnjak)

36.50

Ukupno: 

215.35

Bonusi: 131.29
Translate »