Tisa – biciklom 2021. – rekapitulacija

Ove godine plan je bio potpuno jasan, Tisa – biciklom, pratiti tok reke od ulaska iz Mađarske pa sve do ušća u Dunav. Pripremajući intinerer obradovala me je činjenica da ću gotovo sve vreme moći da vozim uz reku, nasipom. Isto tako, na svakih 50-ak kilometara nalazio se po jedan grad/mesto koje sam želeo da posetim. Ako mi je nešto „kvarilo“ zadovoljstvo, to je bio Titel. Nisam bio siguran kako ću „popeti“ Titelski breg, da li ću morati da ga zaobilazim? Za Titel je takođe, bilo problema i sa pronalaženjem adekvatnog smeštaja. Sve je rešeno na najbolji mogući način. Nakon vožnje, deonica Zrenjanin – Titel mi je ostala čini mi se najupečatljiviji deo puta verovatno zbog promene u smislu konfiguracije terena. Konačno, ono što nije zavisilo od mene za putovanje Tisa – biciklom, vremenske prilike su bile idealne (mada, ja sam izabrao termin kada ću voziti ovu rutu).

Datum

Relacija (pokrenite link da pročitate tekst)

Razdaljina (km)

12.09.2021.

Martonoš – Senta

41,30

13.09.2021.

Senta – Bečej

56,10

14.09.2021.

Bečej – Zrenjanin

62,50

15.09.2021.

Zrenjanin – Titel

55,40

16.09.2021.

Titel – Pančevo

65,50

Ukupno:

 

280,80

Za relaciju Titel – Pančevo nije loše pogledati prethodno putovanje: pancevo-kovacica/

Ono što može biti bitno putnicima na relaciji Tisa – biciklom

Napomene: Nepotrebne kilometre asfaltom na relaciji Žabaljski most – Zrenjanin i nazad moguće je izbeći. Čarda Debeli lad nudi prenoćište i hranu.

Ako je cilj Beograd tada treba pogledati putovanje: opovo-beograd ali i navedena ruta do Pančeva „izbija“ na Eurovelo 6 rutu koja vodi do Beograda, izbor je Vaš.

Ako ste već u Zrenjaninu, nije loše probati vožnju uz Begej rutom koja bi trebalo da vodi do granice sa Rumunijom, o tome sam pisao u: temisvar-jasa-tomic

I konačno, univerzalni savet za bicikliste: Nikada nemojte nabavljati i koristiti „Quick repair spray“. Isti sam koristio kada mi je pukla guma ispred Pančeva. Po povratku, nakon desetak dana, obe gume (unutrašnja i spoljna) su na delu gde je curela navedena pena bile potpuno „pojedene“!!!

Translate »