Kanal DTD: Zrenjanin – Bečej

Znao sam da će putovanje uz kanal DTD biti komplikovano zbog smeštaja. Plašio sam se da će mi to biti problem prvog dana. Od Vršca do Zrenjanina uz kanal su stvarno mala i skrajnuta sela, ali… Drugi dan je zapravo počeo juče, prvog dana. Problem je da ni u Bečeju ne nalazim adekvatan smeštaj. Prethodne godine sam prenoćio u veoma dobrom objektu (https://biking.rs/biciklom-do-beceja-od-sente/). Zahvaljujući vlasniku ovog objekta, koga sam zamolio za pomoć, ipak sam imao siguran smeštaj i za danas. Poslao mi je par kontakata i dobio sam jedan, ali vredan, odgovor.

Uz Begej ili kanal DTD – mala dilema

U mojim planovima je bilo da jedan dan provedem u Zrenjaninu tj. u vožnji uz Begej i tako „produžim“ davno započetu vožnju od Temišvara (https://biking.rs/begej-biciklom/). Odlučio sam ranije da to ostavim za neki drugi put, a sada nastavim uz kanal DTD.

Do Kleka (nadomak Zrenjanina) ipak se krećem biciklističkom stazom koja Begejom „spaja“ Temišvar i Zrenjanin. Oznaka gotovo da nema, ali ipak stižem do table koja jasno govori o prekograničnoj saradnji u izgradnji ovog puta.

Kanal DTD: Klek

Kratko se krećem ovom stazom, a zatim koristeći šlajz/ustavu na mestu gde se kanal DTD uliva u Begej nastavljam putovanje uz kanal. Naredno naseljeno mesto je Jankov most. Baš kako piše u Vikipediji:

Flora je većinom stepska, travnata. Tu su, međutim, i drveća: bagrem, topola, itd.

Vozim se ovakvim terenom, a kanal i ne vidim pošto je šuma prilično bujna. Stižem u Jankov most koji svoje ime duguje Sibinjanin Janku (mađ. Hunyadi János) veoma značajnoj, ali i isto tako zagonetnoj ličnosti ovog podneblja. Mnogo se ne zadržavam u ovom selu već nastavljam ka Melencima i Banji Rusanda.

Vodene površine u Melencima su potpuno presušile, ostalo je samo lekovito blato… Utisak koji prenosim je opet vezan za vodu, kao i svuda u okolini Zrenjanina. Slika sve objašnjava.

Kanal DTD: Melenci

U nastavku puta nailazim na naftovod ili nešto slično i sve u svemu ništa mi ne privlači preterano pažnju. Sama vožnja je bila prijatnija nego prethodni dan, a smeštaj u kojem sam proveo narednu noć veoma udoban.

naftovod
Naftovod ili nešto slično?

U samom Bečeju sam uživao isto kao i prethodne godine (https://biking.rs/biciklom-do-beceja-od-sente/).

Preuzmi fajl za GPS uređaj: sa Wikiloc-a

Kanal DTD 2022. (11.08.2022.)

Translate »