Vreme je…

Napisao sam kako je nastao spisak stvari neophodnih za putovanje biciklom, a sada evo i odgovora za šta je isti namenjen. Naime, namera mi je da sutra, u subotu 14.07.2018. krenem iz Vršca i rumunskom stranom stignem do Đerdapa. Vratiću se Đerdapskom magistralom nazad.

U naslovu prethodnog članka stoji „predigra“, pa ću ja putujući posvetiti posebnu pažnju pripremama koje su prethodile. Biće to na neki način sažetak raznorodnih tema sa foruma 2BIKE.COM i iz drugih izvora, a onako kako sam ih ja video sa idejom da prvi put krenem na duži put biciklom.

Obzirom na moje godine (>50) i kondiciju put je zamišljen ovako:

Svakoga dana da prelazim od 50-70 kilometara, smeštaj i ishrana u pansionima, kućnoj radinosti (bez kampovanja). Za ovo će mi trebati 7-8 dana.


Evo kako je sve počelo (pušenje ili zdravlje):

Nešto pre nove godine obuzele su me dve stvari; da prestanem da pušim i da kupim dooobar bicikl. Prvobitna ideja mi je bila da će kupovina i vožnja bicikla biti motiv da ostavim pušenje. Nakon pregovora sa Savetom EU (članovi uže porodice) otvorena su dva poglavlja koja se svode na sistem štapa i šargarepe: „Nemoj da pušiš godinu dana i uštedećeš da kupiš bicikl“. Borba sa ostavljanjem duvana (pušenje ili zdravlje) i dalje sa manje i/ili više uspeha traje.

Pre tri godine, moja supruga (u daljem tekstu Jelena) je otišla sa svojom drugaricom (u daljem tekstu Duška) na Hvar. Meni ostavila prostora i vremena da pišem doktorat. Ove godine su njih dve ponovo na Hvaru, a ja sprovodim novi projekat i pišem nešto opuštenije štivo.

U ovom trenutku sve je pripremljeno za putovanje niz i uz Dunav.

Smeštaj za prvu noć sam pokušavao da pronađem u mestu Socol (Sokolovac) što bi bilo u skladu sa planiranim putovanjem od 60-ak kilometara, ali ova potraga je bila neuspešna. Put ću morati da produžim do maksimalnih 70km tj. do mesta Bazjaš koje se već nalazi na Dunavu i u kome postoje smeštajni kapaciteti. Našao sam Pensiunea II POPA LUMINITA, kontaktirao preko Fejsbuka, rezervisao sobu po ceni od 20€. Ostaje da sutra vidim šta sam dogovorio.


Rekapitulacija svih tekstova napisanih na temu putovanja Vršac-Đerdap-Vršac nalazi se na adresi: https://biking.rs/dunav/

Translate »